VADİSTANBUL TERAS

Vadistanbul Teras Site Yönetimi
Duyurular
14 Şubat 2023, Salı

DEPREM İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME

Sayın Site Sakinlerimiz,

06.02.2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen deprem, 10 ilimizde çok ciddi yıkımlara sebep olmuş ve bu durum tüm ülkeyi derinden sarsmıştır. Binlerce vatandaşımızın ölümü ile sonuçlanan bu deprem nedeniyle ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 

Yaşanan bu felaket site sakinlerimizde de doğal olarak endişeye neden olmuş ve sitemizin güvenliği konusunda site yönetiminden bilgi almak için çokça başvuru olmuştur. Bu başvurular üzerine yönetim olarak Artaş İnşaat’tan deprem güvenliği ve inşaat süreciyle ilgili bilgi talep edilmiştir. Artaş İnşaat’tan gelen bilgilendirme yazısını mailimizin ekinde sizlere iletilmiştir.
Yaptığımız değerlendirmeler ile birlikte kat maliklerinin bilgi talep mailleri, whatsapp yazışmalarıyla tarafımıza iletilen haklı endişeleri de göze alarak İTÜ  inşaat bölümüyle irtibat kurulmuş alınacak deprem raporuyla ilgili prosedür, maliyet, teknik raporlar hakkında bilgi talep edilmiştir.  Yapılan görüşme sonucu deprem nedeniyle bütün Türkiye'de bu tarz taleplerdeki yoğunluk sebebiyle 1-2 gün içinde tarafımıza dönüş yapılacağı bildirilmiştir.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü ile yaptığımız görüşmede tarafımıza özetle sitemizin deprem açısından güvenli bir site olduğu ancak buna rağmen endişelerin giderilmesi ve sitenin daha güvenli görülmesi açısından teknik bir rapor düzenlenmesinin faydalı olduğu ifade edilmiştir. Yapılan bu değerlendirme üzerine ivedilikle rapor düzenlenmesi için gerekli kararın verilmesi amacıyla  edindiğimiz bilgiler site sakinleri ve temsilciler kurulu üyeleriyle paylaşılacaktır. Bu konuda sitemizde konunun uzmanı olan site sakinlerimizin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istediğimizi ifade ederiz. Konuyla ilgili görüş ve tavsiyelerinizi site yönetimine mail olarak iletmenizi ve bu taleplerinizi teknik personel tarafından da inceleneceğini bilmenizi isteriz.

Müteahhit firma Artaş İnşaat’a gönderdiğimiz mail sonrasında inşaat firmasından gelen bilgilendirme ekte sunulmuştur.

 

Saygılarımızla

Vadistanbul Teras Site Yönetim Kurulu

Kadir Yaman

artas.pdf 14 Şubat 2023 Salı tarihinde yüklendi.

Son Duyurular

DEPREM BÖLGESİ İÇİN YARDIM Değerli Sakinlerimiz, Ülkemizde vukuu bulan üz...
AİDAT VE BÜTÇE BİLGİLENDİRMESİ Sayın Site Sakinlerimiz,2022 ikinci yarısı bütçe d...
MUTLU YILLAR Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz sağlık, mu...